Welkom!

Welkom bij theehuis de Akermolen,  dé ontmoetingsplek voor bewoners van de Amsterdamse wijk, de Aker. Gelegen in een moderne, frisse omgeving, ademt het een ongedwongen sfeer waar u mensen uit uw wijk ontmoet. De sfeervol ingerichte gerestaureerde  Akermolen is gevestigd aan het Zwartepad 30 in Amsterdam.
Wij bieden voor iedereen wat wils. Of het nu in ons restaurant, de expositieruimte is of in de bovenruimte, waar sociale en culturele activiteiten voor bewoners van de wijk worden georganiseerd. De ruimtes worden ook verhuurd voor vergaderingen en andere bijeenkomsten. Ons restaurant biedt plaats aan ongeveer 35 gasten.

Bijzonder

Theehuis de Akermolen  is onderdeel van stichting de Vrije Geer.  Het is een plek waar mensen met een verstandelijke beperking o.a. werken in de bediening of de keuken. Zij vinden het allemaal prettig de gasten van dienst te zijn. Zij krijgen professionele begeleiding van mensen met horeca-ervaring en tevens jarenlange ervaring in de zorg. Kwaliteit is hierbij gewaarborgd.

Ontmoeten

Lekker uitrusten na het fietsen of wandelen in de omgeving of gewoon even de krant lezen aan de grote stamtafel? Bij theehuis de Akermolen kunt u genieten van heerlijke koffie met gebak en diverse lunchgerechten. Bij mooi weer is het volop genieten op ons terras aan het water. Wie bij ons langs komt, kan genieten van de ontspannen sfeer en gezelligheid. Er is ruimschoots gelegenheid voor het maken van een praatje met een van onze medewerkers en andere buurtbewoners.

Onze mensen zorgen dat het u aan niets ontbreekt!

 

 kopje_koffie

 

 

 

 

Nieuws

Schipper mag ik overvaren…

De Oude Molen aan de Ringvaart te Osdorp maakte in het verleden deel uit
van een oude verdedigingslinie. Dankzij de inspanningen van Stadsherstel
Amsterdam NV en Stichting De Oude Molen is de molenstomp gerestaureerd.

De Oude Molen aan de Ringvaart te Osdorp maakte in het verleden deel uitvan een oude verdedigingslinie. Dankzij de inspanningen van StadsherstelAmsterdam NV en Stichting De Oude Molen is de molenstomp gerestaureerd.

Lees meer...
 

Ontdek de stelling!

En maak kennis met het culturele programma van Stadsherstel Amsterdam tijdens de Stellingmaanden maak kennis met het culturele programma van Stadsherstel Amsterdam tijdens de Stellingmaand.

Lees meer...
 

Nationaal Molen- en Gemalenweekend in de Akermolen groot succes

De restauratie van de Akermolen - ook de Oude Molen genoemd - is nagenoeg voltooid.

Lees meer...
 

Nieuwsbrief stichting de Vrije Geer, 18 mei 2010

Dit is de eerste nieuwsbrief  waarin we u willen informeren over de vorderingen van de restauratie en de te verwachten activiteiten voor de komende tijd.

Lees meer...
 

Mede mogelijk gemaakt door:

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
12345