Werk- en dagbesteding

 

Voor wie?

Omdat er bij theehuis de Akermolen  zowel voor als achter de schermen gewerkt kan worden, is er voor veel cliënten dagbesteding mogelijk. De werkzaamheden worden afgestemd op de ontwikkelingsmogelijkheden van de cliënten. Cliënten moeten hygiënisch en netjes kunnen werken en om kunnen gaan met rustige en drukke momenten. Ook moeten cliënten goed om kunnen gaan met de publieke functie van het theehuis. 

 

De cliënt kan in theehuis de Akermolen de volgende werkzaamheden doen:

 molen_aan_ringvaart_smal

  

  • In het restaurant: ontvangen van de gasten, bestellingen opnemen, bedienen van de gasten, leren werken met de kassa en de koffiemachine, telefoon opnemen en doorverbinden;
  • In de keuken: voorbereiden van de lunchgerechten (bijvoorbeeld groenten snijden, producten afwegen, zoals meel en suiker, taart bakken), werken in de spoelkeuken, schoonmaken van de werkruimte;
  • In de huishouding: schoonhouden van het restaurant en overige ruimtes, zoals het verzorgen van de was, schoonmaken van de toiletten, het netjes houden van de cliëntruimte, het verzorgen van de lunch in de cliëntruimte.
  • De tuin/het terras: het terras aanharken, onkruid wieden, schoffelen,
  • Op de voetveerpont: ontvangen van klanten, het veilig overvaren (onder begeleiding van een vrijwilliger) van gasten.
  • Daarnaast creatieve activiteiten: tijdens rustige periodes activiteiten zoals schilderen, zeepjes maken etc.

Werktijden
De cliënten werken volgens een vast rooster van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur. Soms wordt er, in overleg, afgeweken van het vaste rooster bijvoorbeeld i.v.m. bijzondere activiteiten.

 

Nieuws

Schipper mag ik overvaren…

De Oude Molen aan de Ringvaart te Osdorp maakte in het verleden deel uit
van een oude verdedigingslinie. Dankzij de inspanningen van Stadsherstel
Amsterdam NV en Stichting De Oude Molen is de molenstomp gerestaureerd.

De Oude Molen aan de Ringvaart te Osdorp maakte in het verleden deel uitvan een oude verdedigingslinie. Dankzij de inspanningen van StadsherstelAmsterdam NV en Stichting De Oude Molen is de molenstomp gerestaureerd.

Lees meer...
 

Ontdek de stelling!

En maak kennis met het culturele programma van Stadsherstel Amsterdam tijdens de Stellingmaanden maak kennis met het culturele programma van Stadsherstel Amsterdam tijdens de Stellingmaand.

Lees meer...
 

Nationaal Molen- en Gemalenweekend in de Akermolen groot succes

De restauratie van de Akermolen - ook de Oude Molen genoemd - is nagenoeg voltooid.

Lees meer...
 

Nieuwsbrief stichting de Vrije Geer, 18 mei 2010

Dit is de eerste nieuwsbrief  waarin we u willen informeren over de vorderingen van de restauratie en de te verwachten activiteiten voor de komende tijd.

Lees meer...
 

Mede mogelijk gemaakt door:

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
12345